השתלת שיניים
שתלים דנטליים

אילו סוגי שתלים קיימים היום?

כיום קיימים שתלים מצויינים מתוצרת אמריקאית או אירופאית וגם מתוצרת ישראלית. רוב חברות השתלים מייצרות את השתלים מאותם חומרים ועיבוד פני השטח של השתלים השונים די דומה בכל החברות. ההבדלים בין השתלים השונים הם בעיקר בצורה של השתל ובממשק החיבור לכתר. אין הוכחה מדעית להבדלים משמעותיים בהצלחה של שתלים מחברות שונות. הצלחה בשיקום של שתלים תלויה בעיקר בתכנון נכון, בשיקום מדוייק והקפדה על היגיינה אוראלית טובה. במרפאתנו משתמשים במספר סוגים של שתלים דנטליים: שתלים אמריקאים מתוצרת ZIMMER, שתלים שוויצריים מתוצרת STRAUMANN ובשתלים ישראליים מתוצרת DITRON.

כיצד מבוצע התהליך וכמה זמן הוא אורך?

משך הטיפול תלוי כמובן בסוג הטיפול, יש הבדל בין התקנה של שתל בודד לבין תהליך שבו מבצעים השתלת עצם והתקנת שתלים לשיקום חסרים גדולים או קשת שיניים שלמה. 

התהליך מתחיל בהרדמה מקומית (או במקרים מסויימים בהרדמה מלאה), בהכנה כירורגית שכוללת חשיפה של העצם וקידוח. השתל מוחדר ללסת למעשה בהברגה. לאחר התקנת השתל ישנן מספר אפשרויות להמשך. באופן כללי השתל אמור לעבור תהליך של איחוי עם הלסת שלוקח כ 3 חודשים. לאחר תקופת ההחלמה חושפים את השתל וניתן להתחיל בשיקום. במקרים מסויימים ניתן להרכיב כתר זמני או גשר זמני מייד לאחר התקנת השתל. 

מהי רמת העמידות של שתלים דנטליים?

אם מגלים בביקורת שמתחילה דלקת שגורמת ספיגה של העצם באזור השתל חשוב לבצע ניקוי על ידי איש מקצוע ולקבוע ביקורת קרובה כדי לבדוק אם התהליך ממשיך או נעצר. לעיתים לא ניתן לעצור את התהליך ואז יש להוציא את השתל כדי לא להמשיך לאבד עצם וכדי לא לפגוע בשתלים ובשיניים הסמוכות.

מהם הגורמים המשפיעים על שרידות השתל?

האם ישנם מקרים בהם לא ניתן לבצע השתלת שיניים?

כיום, אנו מתקינים במרפאתנו שתלים דנטליים כמעט לכל מטופל כולל למעשנים, לבעלי מחלות רקע ומחלות לבביות וכמובן למטופלים לאחר כשלון של טיפולים קודמים. לעתים יש צורך בטיפול ממושך שכולל השתלת עצם לפני התקנת השתלים הדנטליים. 

המקרים המורכבים יותר מצריכים מוכנות להתמודד עם קשיים ולעתים להצליח רק בחלק מהשתלים בפעם הראשונה. לצורך כך אנו נעזרים בידע ונסיון רב, וגם בסבלנות … אנחנו לא מרימים ידיים גם במקרים המורכבים ביותר.

מהי בעצם החלופה של שתלים דנטליים ?

החלופה הראשונה היא להישאר ללא שיניים וזו לא חלופה מבחינתנו. שתי חלופות אפשריות לשתלים דנטליים- שיניים תותבות וגשר:

מהם החסרונות של הגשר?

כיצד נשמור על השתלים הדנטליים שלנו?

חשוב להבין שהשמירה על הגיינה של שתלים מורכבת יותר משמירה על שיניים טבעיות, כן המפגש בין השן לחניכיים סביב שתלים מצריך תחזוקה יותר קפדנית. לכן: